Пътник без билет напръска с лютив спрей двама контрольори в трамвай в София. Служителите на Центъра за градска мобилност не са пострадали сериозно.

София

Инцидентът е станал по обяд в трамвай №22 на спирката на булевард „Дондуков“. Контрольорите поискали да проверят мъжа, но той извадил лютив спрей и ги напръскал в очите. Като разбрал за инцидента, ватманът спрял превозното средство и отворил вратите, но нападателят избягал. Заради инцидента за кратко движението на трамваите беше спряно, което доведе до задръствания.

Йордан Митов: "Имаше спрени трамваи, не знаех за какво става въпрос, от телевизията разбрах. Полицията си свърши работата и така."

Според някои от свидетелите на инцидента, освен контрольорите е пострадал и пътник, но от пресцентъра на полицията не потвърдиха тази информация.

Евгения: "Разбрах, че е имало задръстване и после е имало бой и полицията е отишла и после всичко се е разминало."

От Центъра за градска мобилност заявиха, че засега няма да бъдат засилвани мерките за сигурност в градския транспорт въпреки зачестилите инциденти.

Илиана Кисова - Център за градска мобилност: "Разбира се, не до всеки екип от контрольори има възможност да има полицейски екип."

Пострадалите служители са откарани в 5-о районно управление, където са били разпитани. Полицията издирва нападателя.