НОВИНИ

Фирми превозват нелегално пътници до курортите в Гърция

Туроператори от Благоевград сигнализираха, че фирми, които нямат необходимите лицензи превозват нерегламентирано пътници до курортите в Гърция на еднодневни екскурзии. Използват предимно микробуси, за да не могат да бъдат проверявани от екипите на автомобилна администрация.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
10:19, 27.05.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според туроператори от Благоевград всеки ден към Гърция пътуват автомобили, които не отговарят на изискванията за задгранични пътувания. Автомобилите не са в добро техническо състояние и са риск за здравето и живота на пътниците.

Здравка Чимева, туроператор
„Говорим за по-малки превозвачи-автобуси или микробус, които пътуват без да имат необходимия лиценз за осъществяне на туристическа дейност. Всъщност те не внасят и необходимите данъци в държавата? Разбира се, това е и другият момент”

Според туроператори от Благоевград нерегламентираните превозвачи привличат клиенти с по- ниските цени, които предлагат. Най- често пускат реклами във фейсбук или интернет сайтове. Все повече са обаче пътници, които предпочитат да заложат на сигурния транспорт, където при заплащане получават и застраховка.

Най-често за нерегламентиран превоз се ползват автомобили или микробуси, които са осем местни. Те не подлежат на проверка от автомобилната администрация, обясниха от министерството на транспорта. Автомобилите се регистрират на физически лица, а не на фирми. Санкцията за установен нерегламентиран превоз на пътници е 1 500 лв. за шофьора и спиране от движение на автомобила за шест месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нормализира се обстановката в Казанлък след поройните дъждове
Нормализира се обстановката в Казанлък след поройните дъждове
Белгия е заплашена от обща безсрочна стачка
Белгия е заплашена от обща безсрочна стачка