Видеопослание до град Несебър изпратиха космонавтите Олег Артьомов и Сергей Прокопиев, които се намират на руската космическа станция. Поводът e, че космическата столица на Русия, известна под името Звездното градче, се побратими с българския черноморски град.

Несебър

Топлите отношения между Несебър и руското Звездно градче са от преди 3 години, но едва в края на юни кметовете Николай Димитров и Валерий Токарев подписват официалните документи за побратимяване.

Златин Чаушев - началник на отдел "Несебър - Световно наследство", община Несебър: "Те се очароваха, влюбиха се в този град, той стана част от тяхната вътрешна душевна природа и пожелаха с Несебър да имат дружески отношения".

Звездното градче се намира близо до Москва и има 60 000 жители - предимно астронавти и технически персонал.

Поздрав от Космоса: Руски космонавти с видеопослание до Несебър

Поздрав от Космоса: Руски космонавти с видеопослание до Несебър

Видеопослание до град Несебър изпратиха космонавтите Олег Артьомов и Сергей Прокопиев, които се намират на руската космическа станция. Поводът - руска...

Поздравът от Космоса плени сърцата на жителите на Несебър.

- "Наистина е много странно и дори много се развълнувах като го прочетох. Дъщеря ми го изпрати да го видя и много се развълнувах".
- "Аз съм гледал много поздрави, но наистина такова уникално нещо като поздрав от Космоса лично за нас, за Несебър, не съм виждал. Това за мен лично е нещо уникално".

Най-същественото в посланието на руските космонавти е, че от Космоса не се виждат граници, коментираха още жителите на Несебър.