НОВИНИ

Несебър се побратими с руското Космическо градче

Видеопослание до град Несебър изпратиха космонавтите Олег Артьомов и Сергей Прокопиев, които се намират на руската космическа станция. Поводът e, че космическата столица на Русия, известна под името Звездното градче, се побратими с българския черноморски град.

bnt avatar logo
от Мария Салабашева
20:38, 05.07.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Топлите отношения между Несебър и руското Звездно градче са от преди 3 години, но едва в края на юни кметовете Николай Димитров и Валерий Токарев подписват официалните документи за побратимяване.

Златин Чаушев - началник на отдел "Несебър - Световно наследство", община Несебър: "Те се очароваха, влюбиха се в този град, той стана част от тяхната вътрешна душевна природа и пожелаха с Несебър да имат дружески отношения".

Звездното градче се намира близо до Москва и има 60 000 жители - предимно астронавти и технически персонал.

;

Поздравът от Космоса плени сърцата на жителите на Несебър.

- "Наистина е много странно и дори много се развълнувах като го прочетох. Дъщеря ми го изпрати да го видя и много се развълнувах".
- "Аз съм гледал много поздрави, но наистина такова уникално нещо като поздрав от Космоса лично за нас, за Несебър, не съм виждал. Това за мен лично е нещо уникално".

Най-същественото в посланието на руските космонавти е, че от Космоса не се виждат граници, коментираха още жителите на Несебър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха ​годишните награди Банка на годината
Раздадоха ​годишните награди "Банка на годината"
Жена загина на място при тежка катастрофа на АМ Тракия край Пловдив
Жена загина на място при тежка катастрофа на АМ "Тракия" край Пловдив