НОВИНИ

Несрин Узун: Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев

Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев. По този начин днес пред журналисти ексдепутатът от ДПС Несрин Узун обясни замесването на името му и това на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев с ареста на Митьо Очите. По думите му, той и Бенчо Бенчев често ходели до Истанбул по бизнес дела, а напоследък и по болници заради влошеното здраве на Бенчев.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:02, 07.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На 2 август Бенчев по телефона помолил Несрин Узун да запази три стаи на негово име в хотел „Рамада", но не му казал за кого са. Това било честа практика заради приятелството им и общата им работа. Самият Несрин Узун вече бил от няколко дни в Истанбул по бизнес дела и бил отседнал в друг хотел в отдалечен квартал. Вечерта Бенчев и Узун вечеряли в един от истанбулските ресторанти. След това Узун с неговата кола откарал Бенчев до хотел „Рамада"

Несрин Узун: Когато пристигнахме пред хотела вечерта видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол.

Узун твърди, че турските полицаи не са ги задържали, а ги помолили да отидат до управлението за изясняване на обстоятелствата около задържания Димитър Желязков.

Несрин Узун: Ние не сме били задържани от тях в този момент. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти. Те неколкократно посочиха, че ние не сме задържани. В последствие се оказа, че българските власти са помолили да бъдем изпратени от тях в България за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там.

Несрин Узун не отрече, че знае кой е Димитър Желязков, по прякор Очите, но беше категоричен, че не е близък с него и че нямат никакви отношения. Той подчерта, че не е знаел за кого и по какъв повод се резервират стаите в "Рамада". Каза още,че на по-късен етап е разбрал защо Бенчо Бенчев е бил с Желязков, но не искал да коментира, защото тече следствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гърция ще събори хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари
Гърция ще събори хиляди незаконни постройки след смъртоносните пожари
Хърватският президент отказа поканата на колегата си Вучич да посети Сърбия
Хърватският президент отказа поканата на колегата си Вучич да посети Сърбия