НОВИНИ

Нарисуваха известни личности по спирките в Раковски

Нестандартен начин да запазят автобусните спирки от посегателства са измислили в община Раковски. На тях са изобразени известни личности, които спират вандалите.

bnt avatar logo
от Таня Матева
16:45, 14.10.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Идеята хрумнала преди две години.

Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: Минавайки покрай спирките правеше впечатление на всеки гражданин, че те са неугледни и едно недобро място затова решихме да обновим техния облик и в същото време да получават информация за местни и национални личности.

Първоначално от общината направили допитване, след което започнали и самото обновяване. Първо това се случило в Раковски като идеята била да се обхване трасето, по което ще мине папа Франциск.

Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: По тези спирки личности има от висок ранг, спортисти, като Петър Лесов, това е виден местен боксьор, Гинка Загорчева - спортист лека атлетика с много награди.

Докато чакат по спирките, хората могат да получат много интересна информация, като например как Гинка Загорчева е получила благословията на папата за финала на 100 метра в Рим през 1987-а година или пък как бившето село Калъчаи става един от кварталите на Раковски и придобива името генерал Николаево в чест на генерал Данаил Николаев.

Таня Бакова, зам.-кмет на Община Раковски: Около 20 спирки имаме обновени, предстоят ни още около 10, за да може да обхванем всички спирки във всяко едно населено място.

Всяко от населените места избира коя личност да попадне на неговите спирки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сестри Стоеви спечелиха турнира в Алмере
Сестри Стоеви спечелиха турнира в Алмере
Буйстващ англичанин почина в София
Буйстващ англичанин почина в София