НОВИНИ

Нетаняху няма да подава оставка

Израелският премиер няма да подава оставка. Бенямин Нетаняху направи изказването след като полицията препоръча прокуратурата да му повдигне обвинения в корупция.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:31, 14.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Разследването срещу Нетаняху продължи повече от 2 години. От полицията твърдят, че са събрали достатъчно доказателства, за да бъде обвинен премиерът в корупция.

Според първото обвинение Нетаняху е получавал луксозни подаръци от богаташи. Той приемал бижута, цигари, алкохолни напитки и според изчисленията стойността на тези подаръци е десетки хиляди долари.

Нетаняху е разследван и за опит за сделка със собственик на вестник, за да бъде отразяван положително в медията. Израелският премиер определи обвиненията като безпочвени и според него те няма до доведат до нищо. Той заяви, че остава на поста и няма да подава оставка.

Бенамин Нетаняху, премиер на Израел: Ще продължа да ръководя страната с отговорността и верността, заради които Вие, гражданите на Израел, ме избрахте. Сигурен съм, че истината ще излезе наяве и съм убеден, че на следващите избори отново ще спечеля вашето доверие.

Нетаняху беше премиер на Израел от 1996 до 1999 година. През 2009 година той отново пое поста. Дали ще му повдигнат обвинения, решението трябва да вземе главният прокурор на Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на месеца новата система на БДЖ за издаване на билети ще обхване 80 гари
До края на месеца новата система на БДЖ за издаване на билети ще обхване 80 гари
Масова сватба във Филипините за Деня на влюбените
Масова сватба във Филипините за Деня на влюбените