Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото между италиански политици, Младенеца, и тримата мъдреци? Те всички могат да бъдат видени под формата на миниатюрни коледни фигурки в Неапол.

От 19 век, е традиция, неаполитански занаятчии да създават фигурки на известни личности, които да се поставят на миниатюрна сцена на Рождество Христово. Всяка година, фигурките изобразяват различни личности, които са участвали в най-важните събития през изминалата година.

Антонио Ди Дженаро - жител на Неапол: Искам да пресъздам сцената на Рождество по съвременен начин, вместо по класическия. Вкъщи винаги има място за фигурка на Берлускони.

Тази година са най-търсени миниатюрните изображения на италианския вицепремиер Луиджи Ди Майо, вътрешния министър Матео Салвини, както и на министър-председателя Джузепе Конте.

Също така могат да бъдат срещнати и умалени копия на лидера на Северна Корея, Ким Чен Ун, американския президент Доналд Тръмп и папа Франциск.

Марко Пероти - жител на Неапол: Тази година явно най-търсено е политическото трио - Конте, Салвини и Майо. Но няма да си купя техни фигурки. По-скоро искам тази на Кристиано Роналдо.

Миниатюрното пресъздаване на Рождеството се превръща в изкуство през епохата на Барока, но е включвало само библейски герои. За някои съвременни италиански семейства, обаче, един от най-светлите мигове в християнството трябва да отразява настоящия момент.