НОВИНИ

Неутрализираха престъпна група за иновативни измами в игрални зали и казина

При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната. В хода на разследването било установено, че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери.

bnt avatar logo
от БГНЕС
10:10, 20.03.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
неутрализираха престъпна група иновативни измами игрални зали казина

Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри, друг- контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.

Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212 от НК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Бойко Борисов поздрави Владимир Путин за преизбирането му
Премиерът Бойко Борисов поздрави Владимир Путин за преизбирането му
Безплатни прегледи в Тубдиспансера във Варна
Безплатни прегледи в Тубдиспансера във Варна