НОВИНИ

Невяна Владинова и Владимир Далаклиев: Наградата беше сбъдната мечта

Наградата за "Спортист на годината" беше една мечта. Пожелах си го миналата година. Стояхме отстрани и гледахме с Катрин и на мен ми се сбъдна. Това каза в "Денят започва" гимнастичката Невяна Владинова, която зае трето място в класацията "Спортист на годината". На Световното през 2017 Невяна спечели бронзов медал на топка, като взе два бронзови медала и на Европейското първенство. Гост в студиото бе и Владимир Далаклиев, който остана на девето място, но каза, че за него също е сбъдната мечта и за първи път този спорт има участник в престижната класация "Спортист на годината".

bnt avatar logo
от БНТ
09:15, 20.12.2017
5262
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Владимир Далаклиев, бронзов медалист на световно първенство за мъже в олимпийска дисциплина по таекуондо WTF : Това е бойно изкуство, което ни учи на много неща. Много се радвам, че отдадоха честта точно на майка ми да ми връчи наградата. Спортът е въпрос на възпитание на самите родители и е много важно още от ранна детска възраст да насочат децата си към спорт. Последната година има доста голям интерес. Таекундото набира популярност в света, но и в България особено след най-успешната година в историята ни. Това става и благодарение на федерацията и нашите успехи. За първи път имаме участник в Спортист на годината".
Невяна Владинова: Идеята беше страхотна да се обърне внимание и на семействата ни. На мен лично ми се къса сърцето всеки път, когато видя след състезание как родителите ми чакат до последно да ме видят дори за 2 минути. Това беше специална вечер и за тях.

Владимир Далаклиев каза, че през новата годината му предстои европейски първенство и турнири от Гран при серии, на които участват само Топ 32 участници в олимпийската ранглиста.

Владинова коментира, че най-отговорното състезание за нея предстои на Световното първенство в София и ще направят всичко възможно да зарадват хората и да се чуе отново българският химн, а главната им цел остава Токио.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
130 години от първия закон за носене на оръжия
130 години от първия закон за носене на оръжия
Започва вторият кръг от преговорите за Брекзит
Започва вторият кръг от преговорите за Брекзит