НОВИНИ

Неймар премина в ПСЖ за 222 милиона евро

Рекордният трансфер в историята на футбола вече е факт. Срещу 222 милиона евро Неймар напусна "Барселона" и отиде в "Пари Сен Жермен". Той даде и първата си пресконференция като футболист на френския тим.

bnt avatar logo
от БНТ
16:34, 04.08.2017
5955
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Трансферната сага, започнала в началото на лятото, приключи. Пари Сен Жермен плати откупната клауза за Неймар от 222 милиона евро и хвърли в нови висини рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола. Тази сутрин 25-годишният бразилецът пристигна в Париж, а на обяд беше и официалното му представяне като играч на френския гранд. Договорът е за срок от 5 години, а заплатата му е космическа - 570 хиляди евро на седмица, което прави около 45 милиона на година. Така Неймар вече е най-скъпо платеният футболист в света.

“Много съм доволен, много съм щастлив от това ново предизвикателство. ПСЖ е голям клуб, освен че Париж е приказен град. Не намирам думи да обясня какво изпитва сърцето ми. Дойдох заради амбицията на този клуб, а тя съвпада с моята. Търся нещо по-голямо, ново предизвикателство, сърцето ми ме молеше да го направя. Това беше едно от най-трудните решения в живота ми, тъй като се бях адаптирал много добре в града, в клуба, създадох страхотни отношение с фантастичните футболисти на Барса. Благодаря много на всички там.”

;

В ПСЖ Неймар ще носи номер 10 на гърба си, а истерията на феновете за притежание на фланелка с неговото име е огромна. Още преди да пристигне в Париж във фенклубовете на отбора пуснаха в продажба ценните артикули, които са на стойност 155 евро.

"Когато говорим за финансовия феър плей ние ние винаги сме били изрядни. Такива сме още от първия ни ден тук и ще бъде така до последния. Няма проблеми, имам много силен екип зад себе си, който работи денонощно, за да всичко относно това е наред. Който и да се притеснява за нашия финансов феър плей му казвам - иди пий едно кафе и не се притеснявай за нас, в добри ръце сме."

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обучават деца в риск в различни професии
Обучават деца в риск в различни професии
Президентът обнародва промените в НПК
Президентът обнародва промените в НПК