За незаконно сметище в близост до природния феномен Побити камъни край Варна сигнализира наш зрител. В гористата местност край туристическата забележителност се изхвърлят строителни отпадъци, ненужно обзавеждане и части от стари автомобили.

Варна

За нерегламентираното сметище близо до Побити камъни ни се обади нашият зрител Борислав Аврамов.

Борислав Аврамов: Дойдохме с моята съпруга за гъби... и като влязохме с колата, бях потресен от това, което видях. Ние дойдохме да събираме плодовете на природата, а видях какво ние сме изсипали на главата на природата.

Сметищетето се намира встрани от пътя между туристическата забележителност и село Слънчево.

Има версия, че Побити камъни не са природно формирование, а са създадени от човек. Вече е научно доказано, че това не е така. Но на метри от Побити камъни можем да видим на какво всъщност със сигурност е способен човека.

Мястото се оказва удобно за изхвърляне на строителни отпадъци и части от стари автомобили.

Борислав Аврамов: Най-често се виждат найлонови бутилки. Дори да стъпиш на трева, отдолу се чува звук на найлонова бутилка. След това видяхме хладилници изхвърлени, след това видяхме автомобилни гуми, след това видяхме строителни отпадъци, огромни найлони в гигантски размери, части от коли, може би от товарни коли.

Екипът ни уведоми община Аксаково, в чиято територия се намира сметището. Оттам увериха, че ще вземат мерки за почистване на терена.