НОВИНИ

Отново незаконно сметище в района на природния феномен "Побити камъни"

Отново незаконно сметище замърсява и загрозява района край природния феномен "Побити камъни". За него ни съобщи кметът на Девня Свилен Шитов. Всяка година екип на общината разчиства терена, но за няколко месеца сметището се появява отново.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Атанас Маринов
21:20, 21.11.2017
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Пътят, който води към Побити камъни, се оказва удобно място за изхвърляне на едрогабаритни отпадъци. Това е второ незаконно сметище в региона, за което получаваме сигнал в рамките на две седмици.

Свилен Шитов – кмет на Община Девня: Сметището всяка година го почистваме. За съжаление обаче все се намират недобросъвестни - дали са граждани, дали са фирми, които изхвърлят най-различен отпадък.

Участъци от иначе живописния път са покрити със строителни материали, части от автомобили и старо обзавеждане. Кметът на Девня подозира, че боклуците се изхвърлят от фирми, които извозват строителни отпадъци, тъй като те трябва да плащат такса за използването на регламентираните сметища. Изглежда глобата за изхвърляне на отпадъци извън законните за това места, не притеснява нарушителите.

Свилен Шитов – кмет на Община Девня: Хващането, разбира се, не е толкова лесно, предвид голямата територия на общината и местата за изхвърляне на подобен вид отпадък.

От Община Девня са решени да вземат по-сериозни мерки за справяне с проблема.

Свилен Шитов – кмет на Община Девня: След почистването, поредното почистване на тези отпадъци, възнамеряваме да наложим по-сериозен контрол с най-различни технически средства.

Такива са камерите, които се самозадействат при засичане на движение и изпращат заснетия материал на сървър. Община Девня вече е поръчала няколко камери и предстои те да бъдат инсталирани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев се е срещнал с новоизбрания председател на ВАС Георги Чолаков​
Румен Радев се е срещнал с новоизбрания председател на ВАС Георги Чолаков​
Изложба Малкият човек в голямата война в НВИМ
Изложба "Малкият човек в голямата война" в НВИМ