НОВИНИ

Откриха незавършени сценарии на Стенли Кубрик за съпружеската изневяра

Неизвестни досега ръкописи на Стенли Кубрик с идеи за сценарии за три филма са открити във Великобритания, съобщава британският вестник „Гардиън“. Незавършените сценарии са озаглавени „Жененият мъж“ (Married Man), „Идеалният брак“ (Perfect Marriage) и „Ревност“ (Jealousy).

bnt avatar logo
от БГНЕС
21:17, 14.07.2019
Чете се за: 00:27 мин.
Още
откриха незавършени сценарии стенли кубрик съпружеската изневяра

Известният режисьор е писал сценариите през периода 1954-1956 г. По това време той е имал проблеми с втората си съпруга – актрисата и танцьорка Рут Соботка, с която се развежда през 1957 г.

„Това е огромно количество материал, за който не сме знаели по-рано. Записките са били в дома му“, разказва професорът от университета в Уелс и водещ специалист по творчеството на Кубрик Натан Ейбрамс. Според него, в ръкописите се срещат идеи, намерили впоследствие отражение във филма „Широко затворени очи“.

Стенли Кубрик („2001 година: Космическа одисея“, „Портокал с часовников механизъм“, „Сияние“) е американски режисьор, прекарал по-голямата част от живота си във Великобритания. Умира през 1999 г., малко след като завършва работата си по филма „Широко затворени очи“ с Том Круз и Никол Кидман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джокович спечели Уимбълдън в невероятен двубой с Федерер (Снимки)
Джокович спечели "Уимбълдън" в невероятен двубой с Федерер (Снимки)
Първият бирен фонтан в света е в Словения
Първият бирен фонтан в света е в Словения