От Националния фронт за спасение на България (НФСБ) ще подадат сигнал до антикорупционната комисия за имоти на министър, каза лидерът на партията Валери Симеонов.

Вижте повече в прякото включване на Надежда Василева:

Валери Симеонов отказа да уточни за кой министър става дума и дали има предвид медийните публикации за министъра на туризма Николина Ангелкова. Симеонов добави, че въпросният министър живее в луксозен имот в Бистрица, който не е негова собственост и не е декларирал това, което е нарушение на закона. По думите му Антикорупционната комисия трябва да провери в чий имот живее въпросният министър:

Валери Симеонов, Обединени патриоти, НФСБ: Действащ министър в момента с доста крупни имоти - три големи апартамента в София. Оказва се, че не живее там, а някъде другаде. А той е длъжен да го декларира по Закона за противодействие на корупцията, чл. 37, ал. 1, т. 9, трябва да се декларира недвижимото имущество, което не е твое, но живееш в него. Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава и за който има публикации в медиите. Не е собствен, намира се в един от престижните квартали извън София и не е деклариран.

Симеонов също така отказа да съобщи кой е авторът на сигнала срещу него за имоти на „Скат“, които са проверявани. Той днес посочи, че ще го съди за клевета.

КОНПИ проверява имоти на вицепремиера Валери Симеонов

КОНПИ проверява имоти на вицепремиера Валери Симеонов

И Валери Симеонов е обект на проверка от Антикорупционната комисия. Поводът е сигнал до главния прокурор за купени от "Скат" имоти на нереално ниски ц...