НОВИНИ

Нидал Алгафари представи нова книга

"Любиш ли ти, Бог си" - третата книга от тетралогията на Нидал Алгафари. Книга, която ни кара да бъдем себе си въпреки религиите, ограниченията и познатото статукво. Да повярваме малко повече в мъдростта на нашите предци е мисията, която Нидал си поставя с написването на романа.

Явор Симов
от Явор Симов
22:14, 06.03.2017
6669
Чете се за: 00:55 мин.
Още
нидал алгафари представи нова книга

В бързането да живеем, бързаме да умрем. Иска ни се да спрем времето. Един начин има - любовта. Тази мисъл на редактора на книгата Мадлен Алгафари характеризира най-пълно как написаното в нея спира времето.

Нидал Алгафари - писател: "Основната движеща сила в човешкия род въобще е любовта. Обичаш ли, любиш ли ти си част от бога. И бог за мене е любов и затова съм го нарекъл Ти любиш ли бог си, защото бог е любов."

Любовта е всеобхватна. Тя не може да бъде конкретизирана само към някакъв субект, казва още авторът.

Нидал Алгафари - писател: "Най важното което искам да кажа в книгата е, че ми се иска нашите или следващите поколения да повярват малко повече в мъдростта на нашите предци. Тази мъдрост, която те са ни я оставили, най голямото съкровище което ние имаме, как сме го занемарили и сме го оставили встрани и търчим по чуждопоклонничеството."

Освен любов в книгата има и много автентичен забравен български фолклор.

Нидал Алгафари - писател: "Знам, че всеки който я е прочел, веднага след първата, втората, сега и вече и след третата част се чувства изключително горд, че е българин, че носи българското в себе си, че вижда едни други светлини българина, по един много по различен начин от онова време, което са ни го описвали, че сме един горд народ, изключително горд велик народ."

В този забързан свят, където всичко е смартфони, телевизии, скорости, авторът се опитва да покажа, че човек трябва да може да се върне към предците ни,към природата. Да има възможност да седне на поляната , да разгледа тревичката пред него и да види как калинката ще полети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на майки в Русе срещу лекари
Протест на майки в Русе срещу лекари
Без ток и заплати в Русенската корабостроителница
Без ток и заплати в Русенската корабостроителница