НОВИНИ

Нихат Кабил е новият лидер на ДПС - София

Софийската организация на ДПС си избра нов лидер - Нихат Кабил, бивш министър на земеделието в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев. От ДПС си поставиха стратегическа задача на следващите местни избори да заемат по-широко място в управлението на Столична община.

bnt avatar logo
от БНТ
20:13, 09.04.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Пред форума временният председател на областния съвет на ДПС - София град Нихат Кабил изтъкна важността на затягането на редиците и цялостно преструктуриране на организация заради все по-засилващата се по думите му вероятност от предстоящи предсрочни парламентарни избори и задаваща се политическа нестабилност в страната.

Нихат Кабил - и.д. председател на Областния съвет на ДПС-София град: И това не е плод на някакво мое очакване. Един бегъл анализ на задълбочаващите се противоречия и скандали в идеологически разнородната управляваща коалиция граничните стойности на търпимостта между коалиционните партньори, тежките пазарлъци за постове и политическо влияние, споровете около знакови законодателни промени, последният от които законът за МВР, еднозначно ни водят към такава вероятност.

Като гост на форума съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че моделът на криене и бягане от проблемите не е моделът на ДПС и лебералите. Подчерта, че партията е избрала пътя на толерантността и съжителството у нас без етническо противопоставяне.

Мустафа Карадайъ - съпредседател на ДПС: И то по модел, който е уникален в световен план и го сочим за пример, и други страни го сочат за пример включително и в Америка - български етнически модел. Модел, който съществува и до днес чрез политическото представителство по пътя на демокрацията.

Карадайъ поздрави конференцията от името на почетния председател на ДПС Ахмет Доган.

БНТ: Единни ли са редиците на вашата партия и притеснява ли ви евентуално разцепление?

Нихат Кабил: Категорично казвам, че са единни,никакво разцепление не ни притеснява, още повече, че последният опит за разцепление е шести поред за нашата партия, така че това не е нищо ново за нас.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат оставката на Камерън заради Панамагейт
Искат оставката на Камерън заради "Панамагейт"
​Отново побой след скандал на пътя
​Отново побой след скандал на пътя