НОВИНИ

Никога не слагайте шоколада в хладилник

Кулинарният експерт и критик по шоколад Лук Овън смята, че шоколадовите изделия никога не трябва да се слагат в хладилник.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:51, 21.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
Още
никога слагайте шоколада хладилник

Според Овън, който е собственик на магазин за продажба на шоколад, казва, че този сладък ежедневен продукт сложен в хладилника "става груб и губи от вкусовите си качества". Той твърди, че шоколадът трябва да се пази на "хладно, сухо и тъмно място". Както ниските температури влияят на вкуса, така и високите "влияят на облика" на продукта. В такъв случай съветът е: сложете шоколада в метална кутия и след това в хладилник.

Преди консумацията е необходимо да се остави няколко минути на стайна температура. На това мнение са и експертите по качество на храната. Белинда Стюарт Мунлайт обясни, че когато шоколадът се изважда от хладилник, моментално кондензацията прави така, че захарта да изглежда като "бяла обвивка", а вкусът на шоколада - все едно ядем "вчерашни остатъци". Без съмнение шоколадът е най-вкусен, когато се консумира на стайна температура, а като идеални градуси се смятат 15-20.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джъстин Бийбър беше шафер на сватбата на баща си
Джъстин Бийбър беше шафер на сватбата на баща си
Ще запази ли Дженифър Анистън годежния пръстен на стойност 500 хиляди долара?
Ще запази ли Дженифър Анистън годежния пръстен на стойност 500 хиляди долара?