Холивудската актриса Никол Кидман рекламира турския туризъм в рекламна кампания в Германия и Русия, която има за цел да съживи сектора, преживял тежка година на фона на серия атентати и опит за преврат, съобщават турските медии.

© снимка: БТА / АРХИВ

Германските читатели могат да видят образа на Кидман в реклами, публикувани във вестниците "Велт" и "Велт компакт", писа турският в. "Дейли сабах". В Русия кампанията предстои от днес, 14 март, а ликът на носителката на Оскар може да бъде видян на страниците на в. "Правда". В интервю за телевизия Хабертюрк Кидман отговори на въпрос къде би желала да отиде на почивка в Турция.

"Очаквате да кажа Истанбул, но грешите. Ние имаме обща история, така че най-много бих искала да видя Галиполи", отвърна холивудската звезда. С тези думи Кидман, която е от австралийски произход, напомни за ролята на Австралия в битката при Галиполи през Първата световна война. Годишнината от тази битка, завършила с победа на турските войски срещу силите на Антантата, е основна дата в историята на Австралия.

Рекламната кампания с участието на Кидман идва след като през януари стана известно, че американският актьор Морган Фрийман участва в реклама на националния авиопревозвач на Турция "Търкиш еърлайнс".