Холивудската актриса Никол Кидман се е преобразила до неузнаваемост за участието си в новата драма "Destroyer", в която е в образа на полицейски детектив с мъчителна история зад гърба си, предаде Ройтерс. Филмът бе представен на Лондонския кинофестивал.

© снимки: БТА

Носителката на "Оскар" е заменила русата си коса с къса прическа и е с изнурен външен вид, за да изпълни ролята на Ерин Бел - детектив, чието минало продължава да го преследва години след като се е внедрил под прикритие в гангстерска банда и е участвал в операция с опустошителни последствия.


"Почувствах се в нейния образ, имах усещането, че скърбя за нея - каза актрисата. - Помислих си, че има тревожност и обърканост в гнева ѝ, каквито досега не бях виждала на големия екран, особено в образа на жена." 51-годишната Кидман не за пръв път променя драстично външния си вид за филмова роля. Никол го стори и за ролята на Вирджиния Улф в "Часовете", за която получи "Оскар". Кинокритиците оцениха високо актьорската ѝ игра в новия филм и описаха външния ѝ вид като "почти неразпознаваем".

Режисьорката на филма Карин Касама поясни, че Ерин Бел се сблъсква с разкаянието, вината и срама. Коафьори и гримьори работили заедно, за да трансформират външния вид на Кидман за ролята ѝ във филма. "Разговаряхме за вредата от излагането на слънце, недоспиването, прекалената употреба на алкохол, лошото хранене и стигнахме до тази крайна версия на липсата на грижи за себе си", отбеляза режисьорката.