НОВИНИ

Николас Мадуро​: ​Венецуела никога няма да бъде изключена от Меркосур

Венецуела никога няма да бъде изключена от Меркосур, увери днес президентът на страната Николас Мадуро, цитиран от Франс прес. Агенцията припомня, че по-рано през деня южноамериканският търговски блок преустанови за неопределен период членството на Венецуела. Причината за това е "разрушаването на демократичния ред".

bnt avatar logo
от БТА
22:49, 05.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
николас мадуро​ ​венецуела никога изключена меркосур

"Венецуела никога няма да бъде изключена от Меркосур. Никога. Нашата душа, нашето сърце, нашият живот са Меркосур", каза Мадуро пред аржентинско радио. Той предупреди, че съответните опити на аржентинското и бразилското правителство да постигнат тази цел са обречени на неуспех.

Съветникът на президента на САЩ Доналд Тръмп по въпросите на националната сигурност Хърбърт Макмастър междувременно заяви, че не смята евентуалната военна намеса във Венецуела за вероятна, предаде Асошиейтед прес. В интервю за американската телевизия Ем Ес Ен Би Си Макмастър припомни "историческото негодувание" в Латинска Америка заради дългата история на военни намеси на Съединените щати в региона. Не искам да осигуряваме на Мадуро "допълнителни муниции" да обвинява "янките" за икономическата и политическата криза в богатата на петрол Венецуела, каза той.
Макмастър подчерта, че венецуелският президент е причинил "тази катастрофа" в страната си, и наблегна, че е важно той да понесе съответната отговорност.

Изключвайки военната намеса на САЩ, съветникът на Тръмп по въпросите на националната сигурност в същото време призова другите държави да помогнат за "спасяването" на Венецуела от "авторитарната диктатура". Той посочи изрично подкрепата от Куба и финансовата помощ от Китай и Русия за задържането на Мадуро на власт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СС на ООН прие резолюция, налагаща нови строги санкции на Северна Корея​​
СС на ООН прие резолюция, налагаща нови строги санкции на Северна Корея​​
Частично бедствено положение е обявено заради пожара край Изворище
Частично бедствено положение е обявено заради пожара край Изворище