НОВИНИ

Николай Кокинов: Няма връзка между стрелбата на данъчен служител и Петър Христов

Изпитвам леки съмнения, че "Наглите" е движещия мотив за убийството на Петър Христов. Смятам, че генезисът се корени в нещо по-прясно. Не може да бъде изключван и личният мотив. В момента гадаем. Това каза в "Денят започва" бившият храдски прокурор Николай Кокинов, който заяви още, че според него няма връзка между стрелбата срещу данъчен служител и това убийство.

bnt avatar logo
от БНТ
07:50, 10.01.2018
Чете се за: 00:54 мин.
У нас
Николай Кокинов, бивш градски прокурор: Обществена тайна е, че много от затворниците използват нерегламентирана комуникация, мобилни телефони и прочие, които не би трябвало да ползват. Очевидно, че някой трябва да направи нещо в тази администрация. Не смятам,че прокуратурата трябва да бъде натоварена с всички очаквания на обществото.

Бившият градски прокурор коментира, че не вижда връзка между стрелбата срещу данъчен служител и убийството на Петър Христов.

Николай Кокинов, бивш градски прокурор: По-скоро символиката е "Виждате ли, чувствам безнаказаност." По този тип престъпления държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват.

По думите на Кокинов властите държат един много сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.

Николай Кокинов, бивш градски прокурор: В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително давна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството. Поредица от странности има. Дори е странно мястото на трупът. Странно е толкова време след деянието да не бъде открит този човек.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайна благотворителна инициатива за онкоболни жени в Русе
Необичайна благотворителна инициатива за онкоболни жени в Русе
​Протестиращи нахлуха в Министерството на труда в Гърция
​Протестиращи нахлуха в Министерството на труда в Гърция