Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който подаде оставка заради катастрофата край Своге, днес беше назначен за заместник - министър в същото министерство. Час преди това Нанков беше освободен като депутат от НС и това стана повод за поредния сблъсък между БСП и ГЕРБ на тема политическа отговорност.

Драгомир Стойнев - зам. председател на ПГ на БСП за България: Политически моралният министър Нанков подаде оставка заради смъртта на 20 български граждани заради лошата инфраструктура. Политически лоялният депутат Нанков подава оставка, за да се върне на същото място. Това ли са фактите ? Ако да, това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие.
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: От името на ПГ ние заставаме твърдо зад професионалиста Николай Нанков. Заставаме зад един човек, който всяка една професионална общност застана зад него, както от строителния бранш, така и от НС на общините. Стига с тази омраза, стига с тази агресия, защото до никъде няма да стигнете вие като политическа формация , а за парламентарното мнозинство и това, което българските граждани дават като подкрепа за Николай Нанков ще продължат да дават и занапред .
Парламентът освободи Николай Нанков като депутат

Парламентът освободи Николай Нанков като депутат

Парламентът прекрати пълномощията на Николай Нанков като депутат след подадената от него оставка. До този момент е ясно, че той е поискал освобождаван...