НОВИНИ

Николай Нанков: ​Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в началото на дискусия за новото райониране на страната, че София и Софийска област са сред районите с утежнена пътна ситуация, заради интензивните валежи от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили, но такива има за тежкотоварни, каза министърът.

bnt avatar logo
от БТА
14:00, 26.02.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
николай нанков ​няма бедстващи хора затворени пътища леки автомобили

Той информира, че на магистрала "Тракия" има 8-километрова колона в района на Пазарджишка област, заради катастрофирал ТИР. Министърът изрази недоволство от почистването в тази област и посочи, че ще има наказани не само почистващи фирми, но и от администрацията. Нанков съобщи, че вече са преодолени проблемите заради обилния сняг от тази сутрин на магистрала "Люлин". По останалите магистрали няма затруднения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното почистване в страната, каза министърът и призова хората да тръгват на път, подготвени при зимни условия и ако нямат спешни причини, да отложат пътуването. Министърът информира, че по-късно през деня, заедно с пътна полиция, ще се направи актуална оценка на пътната ситуация в страната и в частност със случващото се на магистрала "Тракия".

;

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също участва във форума, съобщи, че над 180 машини почистват столицата, а обстановката продължава да е усложнена заради снега. След 9.00 ч. е възстановена обработката на основни квартални улици. Основната ни задача е осигуряване движението на градския транспорт, каза столичният кмет. Тя информира, че над 1020 човека, по данни на снегопочистващите фирми, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче продължават и това, по думите на Фандъкова, създава допълнителни трудности.

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София призова хората да тръгват готови за движение при зимни условия, а при възможност да не се излиза с леки коли. Фандъкова апелира всички собственици на сгради да се погрижат за почистването на тротоарите пред сградите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съвместна изложба от скулптури показаха проф. Емил Попов и негови студенти
Съвместна изложба от скулптури показаха проф. Емил Попов и негови студенти
Сняг падна за първи път в Рим от години​, затвориха Колизеума (СНИМКИ)
Сняг падна за първи път в Рим от години​, затвориха Колизеума (СНИМКИ)