НОВИНИ

Николай Нанков: Предстоят структурни и кадрови промени в АПИ

Предстоят структурни и кадрови промени в Агенция "Пътна инфраструктура", каза новият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.Той добави, че министерството в кадрови план е добре организирано с малки изключения. Нанков обясни, че един от основните приоритети е внедряването на тол такси.

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 05.05.2017
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Приоритети са пътната инфраструктура, внедряване на тол такси, който е по-справедлив модел на таксуване. АПИ ще разполага с достатъчен ресурс адекватно да поддържа републиканската пътна мрежа.

Нанков коментира и темата за санирането.

Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството: Програмата за саниране се нужда е от някои промени в процесите между самите структурни елементи, общини, областни администрации. В бъдеще общините да бъдат водещи ще остане с ясни разписани нива, конкретни функции и контрол.

Програмата обновяване на жилищният фонд е приоритет не само в национален и европейски план, но и в световен. Прави се и проверка на енергийната ефективност, каза Нанков и обеща при следващо гостуване в БНТ да изнесе конкретни цифри.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха кенотаф на войник от Първата световна война край  село Бежаново
Откриха кенотаф на войник от Първата световна война край село Бежаново
От нашите пратеници: Еманюел Макрон и Марин льо Пен стигнаха до задочен сблъсък
От нашите пратеници: Еманюел Макрон и Марин льо Пен стигнаха до задочен сблъсък