Трябва да осигурим достъп до три от махалите в село Глогово, които понастоящем са откъснати, ще преценим дали с временни понтони. Това каза регионалният министър Николай Нанков, който отива в Тетевен на път за Велико Търново.

Тежка е ситуацията там, продължава бедственото положение, коментира министърът пред журналисти в парламента. Максимално бързо трябва да се осигури инфраструктура - не толкова възстановяване на публичната инфраструктура, защото тя още е залята, каза той. По думите му специално в селата Градежница и Глогово положението е трагично.

Николай Нанков каза, че има проблеми и по поречието на река Черни Вит, подкопан е пътят, който е ремонтиран основно през 2011 г. Кризисна ситуация - за съжаление 99 литра за по-малко от четири часа, има и жертва, посочи той. Нашата цел е максимално бързо да се възстанови инфраструктурата, заяви регионалният министър. Голяма част от засегнатата инфраструктура е общинска - пътната и брегозащитната, но държавата няма да остави община Тетевен "в положение на свободно падане", т.е. ще помогне, ще осигури ресурс, каза Нанков. Той посочи, че от МВР имат готовност бързо да свикат отново извънредно заседание на комисията по бедствия и аварии, както е било за Мизия. Нанков посочи, че 2 млн. и 400 хиляди лева ще струва възстановяването на Мизия - на улици и ВиК.