НОВИНИ

Николай Нанков: Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани

Предвижа се пътищата, които ще попаднат в обхвата на тол таксите, да не са повече от 2/3 от републиканската пътна мрежа. Който натоварва повече пътната мрежа, той ще плаща повече, каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков.Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани, отбеляза още той.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 23.10.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Има избран изпълнител за тол системата, има срокове, които ще се опитаме да спазим. Процедурата ще приключи най-вероятно в следващите седмици, добави Нанков.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Предварително изпълнение ще поискаме за тол системата, важен ни е всеки ден за въвеждане на тол системата, ще заведем дело срещу жалбоподателите, които злоупотребяваха, за да саботират кампанията.

Той обясни, че леките автомобили няма да усетят въвеждане на тол таксите, по-силно ще го усетят тежкотоварните.

А приходите от тол системата ще се разходват за поддръжка на пътната инфраструктура и за строежа на нови скоростни отсечки от републиканската пътна мрежа, открои регионалният министър.

Всички тунелни тръби ще бъдат ремонтирани, каза Николай Нанков:

Николай Нанков, министър на регионалното развитие: Имаше повишена задименост в тунел "Витиня", но зачестихме завъртането на вентилаторите, но това се случва понеже са на ръчно управление вентилаторите заради ремонта на тръбата в посока София.

Ремонтът на тунел "Траянови врата" ще започне през пролетта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жителите на село Овчарци дариха продукти на Килифаревския манастир
Жителите на село Овчарци дариха продукти на Килифаревския манастир
Премиерен дует в Дни на музиката в Балабановата къща
Премиерен дует в "Дни на музиката в Балабановата къща"