НОВИНИ

Николай Ненчев отхвърли твърденията на президента Радев

Бившият военен министър Николай Ненчев отхвърли твърденията в коментарите на президента Румен Радев, направени по-рано днес.Преди да бъде разпитан като свидетел по делото срещу Ненчев, Радев каза пред журналисти, че политиката на Ненчев по отношение на авиацията е била катастрофална. Ненчев, който е подсъдим именно за ремонта на МиГ-овете, заяви, че в съдебна зала държавният глава отрекъл обвинителната теза и дори го подкрепил в невинността.

bnt avatar logo
от БТА
13:39, 04.07.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
николай ненчев отхвърли твърденията президента радев

Бившият министър Ненчев отрече, че е „приземил авиацията“. Той се позова на докладна записка на Радев от 2015 г., от която цитира изречение, в което било записано „да се прекрати зависимостта от Русия“. Ненчев цитира и анализ на ВВС за 2015 и 2016 г., според който безопасността на полетите е все по-голяма.

Освен това през миналата година е констатирано, че нальотът расте до 197 часа. Адвокатът на Ненчев Менко Менков подкрепи изказванията на клиента си и допълни, че в съдебната зала Румен Радев опровергал обвинителната теза. По думите на адвоката, пред съда Радев подкрепил действията на Ненчев и дори допълнил, че именно Ненчев е поставил въпроса като министър за закупуването на нов западен самолет.
Делото срещу Николай Ненчев продължава с разпит на други свидетели.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мария Габриел e одобрена за еврокомисар
Мария Габриел e одобрена за еврокомисар
Обстановката в Северна България след бурята се нормализа
Обстановката в Северна България след бурята се нормализа