НОВИНИ

Николай Ненчев призова за запазване на РБ в сегашния му състав с ДСБ

Вoенният министър в оставка и лидер на БЗНС Николай Ненчев призова за запазване на Реформаторския блок в този състав заедно с ДСБ. Преди 2 месеца лидерът на ДСБ обяви, че неговата формация напуска блока и че този проект е изчерпан. Днес Кънев посочи, че ще участва в разговори за обединение на десницата преди изборите, като алтернатива на евентуална коалиция между БСП и ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 13.01.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Николай Ненчев - лидер на БЗНС: Предстои ни конгрес, ако РБ бъде преучреден, това ще даде възможност на ДСБ да преосмислят позицията, аз много бих се радвал. Ако РБ се запази в цялост, нещо, в което аз вярвам, нищо не би могло да бъде заплаха, той може дори да бъде по-силен. Имах разговори и с г-н Кънев и с представители на СДС. Аз ще вярвам до последно, че това е възможно, защото РБ в този вид, който споменах, продължава да бъде успешен проект. България има нужда от него.
Радан Кънев - председател на ДСБ: Нашата ръка е протегната от март 2016 година, ние искаме широк антикорупционен блок в България, вярваме, че това е начинът да не се допусне управление ГЕРБ-БСП. Колегите от РБ би следвало внимателно да преценят дали искат да бъдат част, патерица на следващо управление на ГЕРБ и евентуално патриотите и ако да, да търсят коалиция с ГЕРБ, ако не, да търсят коалиция с ДСБ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тунелът към метростанция Лъвов мост прокапа
Тунелът към метростанция "Лъвов мост" прокапа
Без сериозни промени при подаване на данъчните декларации
Без сериозни промени при подаване на данъчните декларации