НОВИНИ

Николай Ненчев се яви в Столичното следствие

Прокуратурата предяви окончателното обвинение на военния министър в оставка Николай Ненчев по делото за ремонта на МиГ-29. До месец се очаква обвинителният акт да влезе в съда.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:53, 05.01.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Ненчев ще отговаря по две обвинения за длъжностно престъпление. Първото е затова, че не е привел в изпълнение 2-та договора с руската корпорация МИГ за ремонт на 4 български двигатели за самолетите МИГ. Второто отново е за неизпълнение на служебните задължения. В него се твърди, че в нарушение на Закона за отбраната - той не е утвърдил проект за инвестиционен разход- за ремонт на агрегати и доставка на резервни части за МИГ-29.

Според държавното обвинение с действията си като военен министър - не е осигурил авиационната безопасност на самолетите и летците ни. Ненчев се яви следобед в Столичното следствие за да му предявят обвиненията и да се запознае със събраните срещу него доказателства.

Николай Ненчев - министър на отбраната в оставка: Съзирам политическа репресия в цялата тази работа, защото не намирам нищо основателно в обвиненията. Не съм краен. Трябва да бъдем справедливи, намираме се в предизборна кампания и струва ми се, че това не е случайно. Аз искам да видя някаква ефективност, любопитно ми е какво се случи с КТБ и АЕЦ "Белене". Това са близо 8-9 милиарда, няма никакво решение по тези казуси и аз съм обезпокоен от липсата.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Котаракът Лари изглежда подкрепя Брекзит
Котаракът Лари изглежда подкрепя Брекзит
Пътуване до Атина през зимата (ГАЛЕРИЯ)
Пътуване до Атина през зимата (ГАЛЕРИЯ)