Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на "Слънчев бряг-север" и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти, съобщава пресцентърът на Министерството на туризма.

При инспекцията е установено наличие на частни имоти почти на територията на плажа. "Това са т. нар. "джобове". В тях са монтирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени, е отбелязала министър Ангелкова.

Тя е била категорична, че през летния сезон щендерите ще бъдат забранени и цялата стока ще трябва да е в павилиони. "Ще направим така, че да се разхождаме спокойно по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери и стока", увери министър Ангелкова.

Контролът върху търговските обекти ще бъде изключително засилен. Предстои да се подпише и споразумение с МВР, което ще оказва съдействие за осъществяването на тези мерки, допълни тя.

Министър Ангелкова съобщи, че до момента наемателят на плаж "Слънчев бряг-север" съвестно спазва ангажиментите си. Вече са съборени над 190 незаконни обекта. Предстои тези, които са законни, но надвишават квадратурата, също да бъдат съборени в тази им част, където това позволява, или изцяло да бъдат премахнати.

"Като министър прекратих концесията на плажа "Слънчев бряг-север", защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от мен схема", е припомнила Ангелкова.