НОВИНИ

Николина Ангелкова: Очакваме 5-7% ръст на туристите през зимния сезон

След като Алфатур информира за несъстоятелност, свикахме среща със застрахователите, с КЗП. Нито един човек няма да остане без върнати пари. Опитахме да договорим скоростно възстановяване средствата на хората. Ще опитаме да осигурим да не се проваля почивката на хората, като те да пътуват с друг туроператор. Това заяви министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова в студиото на "Още от деня".

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 16.12.2016
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

По думите ѝ туроператорът е спазил закона и е информирал навреме за финансовата си несъстоятелност. Ангелкова каза, че има малък риск за още такива рискове през 2017 г.

Тя изрази надежда, че туроператорите ще успеят да преориентират непечелившите си дестинации. Ще се работи и за създаване на гаранционен фонд, който да защити потребителите, с цел по-бързо изплащане на обезщетения на хората, които са платили и искат да реализират почивката си.

Очакваме 5 до 7 % ръст на туристите и през зимния сезон, заяви Ангелкова като посочи, че тук до голяма степен фактор ще бъде времето през зимата.

При ранните записвания се наблюдава 51% ръст на британските туристи, връщат се руските, голям е ръстът и на туристи от Израел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иззеха 58 тона негодна храна от складове в София
Иззеха 58 тона негодна храна от складове в София
От нашия пратеник в Хитрино: Няма токсични вещества във въздуха
От нашия пратеник в Хитрино: Няма токсични вещества във въздуха