НОВИНИ

Никой не мисли за пешеходците, когато ремонтира улици

По пет улици във Варна се извършват ремонтни дейности. Работи се по реконструкцията на улиците “Ана Феликсова” в квартал “Възраждане” и “Мара Тасева” в квартал “Аспарухово”. Извършва се ремонт по улица “Цар Борис III” в квартал “Виница” и се работи по пробива на бул. “Левски”. Ремонтът, който започна по улица “Студентска” създава неудобства за пешеходците и пътуващите с градския транспорт. Промяната на маршрута на автобусите не е обявена на спирките, а за пешеходците няма алтернативен маршрут.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Анастас Маринов
15:20, 08.11.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Ремонтът по ул. “Студентска” във Варна обхваща участъка между улиците “Мир” и “Дубровник”. За пешеходците няма обособен алтернативен маршрут, което създава трудности най-вече за възрастните и за хората с детски колички.

"Трудно ли ви е да минавате оттук?"

"Разбира се. Аз не мога да прекрача тези тръби."

"Да прескачаме тръби и да нямаме свободен тротоар наистина е меко казано неприятно."

"Тук е един участък, който е изключително много използваем. Много ученици пътуват, много учители, хора, които отиват на работа и е трудно за минаване."

Заради ремонта автобусите, които минават през спирка “Черноризец Храбър”, са отклонени по ул. “Христо Смирненски”. На спирката обаче няма съобщение за промяната на маршрута, което обърква пътуващите.

Дойдох на спирката да чакам 13-и номер. 13-ти номер сега оттук не минава и трябва да вървя дотам. Аз съм стара жена с болни крака."

"А на спирката имаше ли съобщение, че автобусът е отклонен по друг маршрут?"

"Никъде не видях. Питах хората. И те вдигат рамене. Не знам. Аз тръгнах така на посоки и не знам как ще мина даже оттук."

"Аз, за да мога да отида на работа, трябва да сляза на предишната спирка и вървя пеш до работа."

В ремонта на ул. “Студентска” са инвестирани 700 хиляди лева. През следващите два месеца ще бъдат подменени водопроводът, канализацията и тротоарните настилки. Ще бъде поставено и ново улично осветление.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО
Приеха на първо четене бюджетите на НЗОК и ДОО
Снимките на „Мисията невъзможна 6“ започнаха в Норвегия
Снимките на „Мисията невъзможна 6“ започнаха в Норвегия