Никулден е. Над 2 милиона българи празнуват, а светията е един от най-тачените по Черноморието. Свети Николай Чудотворец, а светияте закрилник на моряците и рибарите и е патрон и на Бургас.

В катедралния бургаски храм владиката Йоаникий се помоли за здраве и пожела все така Св. Николай да закриля Бургас и България.

По традиция в центъра на Бургас днес работи полевата кухня на военните моряци, които готвят Никулденския рибен курбан. Всички гости и граждани на града ще могат да опитат от традиционната рибна трапеза.

Красимир Желязков, военен готвач: Пет тави скумрия, пет тави паламуд и пет тави чернокоп. Над 1500 бройки, да заповядат бургазлии да опитат прясна риба и вкусна рибена чорба.
Георги Иванов, военен готвач: 150 литра на дърва. Хубава морска риба и хубави подправки - девесил, мащерка и бахар.

Рибарите от „Ченгене скеле" импровизираха хващане на шаран с ръце и пожелаха здраве и успехи на всички. Начело на литийно шествие военни моряци ще понесат венец, който ще бъде хвърлен в морето в памет на загиналите моряци и рибари. Празничният ден в Бургас ще завърши с тържественото запалване на коледната елха.