БСП не са гласували промените в Закона за устройство на територията, известни като поправката "Артекс". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Та каза още, че нейният апартамент е купен преди 18 години, когато не е била в политиката. По думите ѝ, скандалът с имотите на властта е показателен за модела на днешното управление.

Коментирайки публикации, че като шеф на „Техноимпекс“ тя също преди години е закупила апартамент на занижена стойност в столичния квартал "Овча купел", лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви,че въпросът за закупуването на нейния апартамент не може да се сравнява с въпроса за закупуването на апартаментите на властта.

Корнелия Нинова, предс. на БСП: Този апартамент е закупен преди 19 или 18 години, когато нито съм участвала в политиката, даже не съм имала идея да участвам в политиката, камо ли да бъда председател на БСП.
​Прокуратурата и КПКОНПИ проверяват сделките с апартаментите на властта

​Прокуратурата и КПКОНПИ проверяват сделките с апартаментите на властта

Прокуратурата и антикорупционната комисия проверяват сделките с апартаментите на Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и заместник-министъра на...

Тя определи скандала с апартаментите като показателен, че управляващите приемат лобистки закони в услуга на олигарси.

Корнелия Нинова, предс. на БСП: Втората характеристика е политическият рекет като модел на управление. Няколко дни, преди да си купи апартаментите, господин Цветанов е започнал проверка срещу тази фирма. Евентуално и като политически натиск, след което, като е купил апартаментите, проверката е приключила, можем да се сещаме как.
Бойко Борисов обеща да провери купуването на апартаменти

Бойко Борисов обеща да провери купуването на апартаменти

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че като се прибере в София ще бъдат направени всички проверки и виновните, ако се установят такива, ще си понесат от...

И трето - чрез такива сделки властимащите спестявали данъци, според Нинова.

Корнелия Нинова, предс. на БСП: И в същото време - преследване на баби за 1,5 лв., защото играят хора, на което им искат касов бон, съсипване на малки магазинчета с всякакви изисквания за касови апарати, проверки на НАП.

Нинова беше категорична, че депутатите й не са гласували "за" поправката Артекс. Не можа да си спомни дали нейните депутати са присъствали в пленарната зала.