НОВИНИ

Нинова: БСП трябва да покаже нова сила и нова енергия на президентските избори

Президентските избори са след четири месеца и те са преломния момент, в който БСП трябва да покаже нова сила и нова енергия и то заедно с левите хора на България. Това каза в приветствието си лидерът на БСП Корнелия Нинова пред актива на партията в Пловдивска област. Тя призова съпартийците си да гледат на президентските изори и работят за тях като за предсрочни парламентарни избори, които по думите й са неизбежни.

нинова бсп покаже нова сила нова енергия президентските избори
bnt avatar logo
от БНТ
13:41, 18.06.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Нинова съобщи, че финансирането на местните структури ще се извършва по нов начин, който ще им гарантира финансова сигурност. По думите й субсидията от централата за структурите по места от 14 на сто ще се завиши двойно и ще стане 30 процента от приходите на парртията. По въпросите за коалиционни партньори по места преди и след избори ще бъде важен гласът на всеки член на партията и никой повече няма да взима решенията в тесен кръг и по причини, които не са известни, обяви лидерът на БСП. Тя поиска социалистите да кажат честно мнението си за кандидат-президентската двойка на допитването, което в момента върви в партията "без да питат началниците си". На тези президентски избори трябва да покажем, че е възможно и друго управление, друга грижа за държавата и народа ни, обяви Корнелия Нинова.

Дългове, здравен геноцид и неграмотни българчета - така тя охарактеризира управлението на Бойко Борисов. По отношение на спирането на парите по Програмата за селските райони Нинова каза, че истинските резултати ще се узнаят през октомври на среща между Европейската комисия и правителството ни. Тогава ще стане ясно колко точно са парите, които са спрени и които няма да бъдат възстановени. Според нея тревожното е, че те ще трябва да се изплатят от националния бюджет, а там, по думите й няма предвидени такива пари. Източникът ще бъде или нов заем, или от преизпълнение на бюджета, каза още Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Централните банки са готови да се намесят в случай на Брекзит
Централните банки са готови да се намесят в случай на Брекзит
България е за по-засилено присъствие и учение в Черно море, но под флага на НАТО
България е за по-засилено присъствие и учение в Черно море, но под флага на НАТО