Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви,че от Воля не са ги информирали за намерението си да напуснат парламента. Тя каза, че ще изчака с коментарите защото от партията на Марешки ту били в опозиция, ту с управляващите и трябвало да се види дали това напускане ще има цена. Нинова каза още, че ГЕРБ са се отказали от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото са се уплашили.

Според Корнелия Нинова новото предложение за разсрочване на дълга било "завоалираното старо" и именно затова щяло да бъде отново подкрепено от ДПС и патриотите .

Тя настоя финансовият министър да излезе и да каже как и за колко време ще бъдат разсрочени задълженията, защото ако е например за 50 години това си било чисто опрощаване.

Нинова нарече гигантска манипулация твърдението, че промените в Закона за вероизповеданията се правят в интерес на националната сигуроност.

Корнелия Нинова -председател на БСП: Сега, когато ГЕРБ прави предложението, има ли опасност за националната сигурност, радикализираме ли се, ще има ли Възродителен процес?

Корнелия Нинова отново заяви, че ако не е била БСП законопроектът е щял да мине тихомълком, а след намесата на партията й всички коментират темата, въпреки че червените депутати са извън парламента. В отговор Искрен Веселинов от ВМРО беше категоричен, че ако БСП е била в залата законопроектът е нямало да мине на първо четене.

Искрен Веселинов, зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": Нинова вдига извънпарламентарен шум, но мястото й да се бори за правдите в Народното събрание.

Веселинов обясни, че по закона и предложението за опрощаване на дълга от 8 млн. лв. на Главното мюфтийство, Патриотите са имали срещи, в които са обяснили на ГЕРБ колко грешна е постановката и били разбрани.

ГЕРБ се отказа от опрощаването на дълговете на мюфтийството

ГЕРБ се отказа от опрощаването на дълговете на мюфтийството

Няма да има амнистия на задълженията на вероизповеданията, а разсрочване. Новината съобщиха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и...