НОВИНИ

Нинова: Конфликтът в Близкия изток не може да бъде решен с военни средства

"Конфликтът в Близкия изток не може да бъде решен с военни средства", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова по повод на военната операция тази нощ на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия. "Военната сила само задълбочава проблемите, а не ги решава", посочи пред журналисти Нинова. "Употребата на химическо оръжие, разбира се, е недопустима, но такава употреба в Сирия трябва да бъде установена и доказана от независимо разследване на ООН, отбеляза тя.

bnt avatar logo
от БТА
15:55, 14.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
По света

Военни действия без санкция на ООН, както и задълбочаване на кризата в отношенията между Русия и САЩ, ни отдалечават от целта - траен мир в Близкия изток", коментира лидерът на БСП.
Според социалистите решение на кризата може да бъде постигнато само по политически начин, с устойчиво политическо решение. "Мястото на това решение е Съветът за сигурност на ООН. Надяваме се, че там ще се свали напрежението и в диалог, във взаимно разбирателство ще бъде изготвена трайна позиция за намиране на мирно излизане от кризата и развитие на Близкия изток в бъдеще", заяви Нинова.

Лидерът на БСП коментира ударите над Сирия на среща с членовете на бюрото на Младите европейски социалисти /ЙЕС/, които са в София за двудневен форум.
В началото на разговора тя информира гостите за тежката катастрофа вчера на АМ "Тракия", при която загинаха шестима души и над 20 бяха ранени. Днес е обявен ден на национален траур в цялата страна, посочи Нинова и по нейна молба младите лидери почетоха със ставане на крака и едноминутно мълчание паметта на загиналите в катастрофата.


;

Делегацията на ЙЕС в София наброява повече от 50 човека, сред които президентът на организацията Жоао Албъкърк и лидери на младежки организации на социалистически и социалдемократически партии от Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Австрия, Португалия, Швеция, Швейцария, Ирландия, Белгия, Унгария, Дания, Финландия, Хърватия, Чехия, Гърция, Румъния, Латвия, Литва, Сърбия, Албания. В дневния ред на срещата са въпроси, свързани с бъдещето на Европа и мястото на младите хора в нея, както и с изготвянето на младежки политики в областта на образованието, културата и спорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Организацията за забрана на химическите оръжия ще продължи мисията си в Сирия
Организацията за забрана на химическите оръжия ще продължи мисията си в Сирия
Тръмп: Перфектно осъществен удар в Сирия, мисията е изпълнена
Тръмп: Перфектно осъществен удар в Сирия, мисията е изпълнена