НОВИНИ

Нинова: Подписах документ за минимална европейска заплата и пенсии

На 28 февруари 2019 г., заедно с колегите - председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Унгария и Чехия + Хърватия) подписах общ документ, в който се казва: "Ние трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда". Това обяви председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията.

bnt avatar logo
от „Фокус“
15:10, 09.03.2019
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
нинова подписах документ минимална европейска заплата пенсии

Лидерът на левицата припомни, че президентът на Франия Еманюел Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата. Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна. Нинова подчерта, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване.

"Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента интересите на българите", заяви председателят на БСП. Тя каза още, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси. "Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това - кой ще го прави", завърши Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пробив в сигурността на летище Шереметиево
Пробив в сигурността на летище "Шереметиево"
Премиерът Борисов отрече да има договорка с ДПС за Закона за вероизповеданията
Премиерът Борисов отрече да има договорка с ДПС за Закона за вероизповеданията