Ръководството на БСП ще предложи на Националния съвет да гласува декларация в подкрепа на депутатите със свален имунитет Елена Йончева и Георги Михайлов и на народните представители, поискали експертиза на пътищата в България. Това заяви председателят на партията Корнелия Нинова преди Пленума на партията. Повече подробности от "Позитано" 20 вижте в прякото включване на Александър Марков.

Четири важни решения трябва да вземе днес Националният съвет на БСП. Сред тяй са как БСП ще започне своята подготовка за Европейските избори догодина, как ще се издигат кандидати за листи по места и дали президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев ще остане водач на листата на БСП за България.

Сред очакваните точки е обсъждане и на възможна промяна в Устава на партията, която да върне старото правило за освобождаване и назначаване на лидера. А именно - това да става от конгреса, а не от половината партийни членове, както е сега. Създаването на ляв медиен пул и представянето на алтернативния бюджет на партия за 2019 г. са останалите две точки.

БСП обсъжда алтернативата на Бюджет 2019 и критериите за евродепутати

БСП обсъжда алтернативата на Бюджет 2019 и критериите за евродепутати

Националният съвет на БСП ще заседава днес в централата на партията. В дневния ред е предложеният от правителството вариант на Бюджет 2019 г. и алтерн...

Корнелия Нинова, председател на БСП: Ще се обърна към всички членове на Националния съвет с предложение да приемем декларация обръщение към българските институции и българските граждани в защита всички на колегите депутати - четирима, подписали искането до АПИ за ревизия на строителството на магистралите и в защита на Елена и Георги Михайлов. Обръщам се към Камарата на строителите - знаем колко сте големи и колко сте силни, но има неща, които са по-силни и по-големи от всеки то нас. Това са конституцията и основните права на българските граждани. Вчера ГЕРБ открито оспориха конституцията на България като оспориха демократичния характер на служебно правителство, на президент, който е разписан в конституцията. Цветанов си позволи да каже, че служебното правителство работи непрозрачно и едва ли не е заплаха за правовия ред в държавата. Не пипайте основополагащите темели на българската държава и българската държавност!
Елена Йончева заяви, че има протокол от експерти за пътя София-Своге

Елена Йончева заяви, че има протокол от експерти за пътя София-Своге

Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че разполага с констативен протокол от експерти на Община Своге от миналата година за лоша настилка на пътната о...

Алтернативният бюджета на БСП дава стойностно изражение на политиките, заложени в проекта за управленска програма на БСП, наречен "Визия за България".

Бюджетната философия на опозицията е за устойчиво финансово-икономическо развитие и финансова стабилност, възстановяване на доверието в здравната и социалната система, намаляване на бедността и неравенствата.

Именно "Визия за България" се очаква да бъде предизборната платформа на партията на следващите парламентарни избори, когато и да са те.

БСП организира общественото обсъждане на алтернативния бюджет

БСП организира общественото обсъждане на алтернативния бюджет

Социалистите продължават да настояват за оставката на Валери Симеонов, а след скандала с раздаваните български паспорти - вече и на оставката на цялот...