В декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че участва в договорка за издигането единствено на Иван Гешев за поста главен прокурор. Социалистите настояват за промяна на модела на съдебната система у нас и есента ще внесат законодателни промени за това. Според Нинова парламентарната сесия приключва с две тежки кризи - изтичането на личните данни от НАП и чумата по свинете, а в страната има несигурност.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Никой не понесе отговорност за тези две кризи. Друг път поне от кумова срама казвате оставка. Ние носим отговорност и подаваме оставки. Този път нищо. Премиерът се скри. Той държи кормилото на влак, на катер, но няма кой да държи кормилото в страната. Искам да кажа и няколко думи за избора на главен прокурор. Единственият, който можеше да осигури състезание между двама кандидати е Бойко Борисов. Тежките му зависимости не му позволиха тази смелост. За нас той е участник в договорката за издигане на един единствен кандидат.
Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор

Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор

Иван Гешев остава единствен кандидат за главен прокурор. На четвъртото поред и последно заседание на Висшия съдебен съвет за издигане на кандидатури -...