Лидерът на БСП Корнелия Нинова се оплака от парламентарната трибуна, че нейни срещи в Ямболско са преминали под засилено полицейско наблюдение. Тя отправи въпроси към премиера Бойко Борисов кой и защо е разпоредил това.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Хората там бяха изключително изненадани, защото никога не са виждали толкова полицаи на едно място, въпреки десетките сигнали за грабежи, кражби и набези над домовете им. Всяко мое движение в страната оттук нататък ли ще се следи и контролира от органите на МВР? Искам официален отговор от премиера Борисов, защото имам неофициална информация това да бъде така.

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира на среща със старейшини ГЕРБ, че такава е практиката и това се прави, за да се гарантира сигурността на Нинова. За "По света и у нас" от МВР казаха, че в района е имало полицаи само от местното РПУ, които са работили по плана на МВР-Ямбол за осигуряване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Корнелия Нинова вижда "политически удар" в разследването срещу депутати от БСП

Корнелия Нинова вижда "политически удар" в разследването срещу депутати от БСП

Разследването срещу депутати от БСП не ни притеснява вярваме в тяхната невинност. Това заяви в студиото на „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова....