НОВИНИ

Нинова заплаши със съд всеки, който я свърже с „Цанков камък“

„Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с „Цанков камък“, отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията в София. Тя допълни, че Националният съвет на партията в началото на септември окончателно трябва да одобри проекта за Антикорупционен закон.

bnt avatar logo
от БГНЕС / Агенция „Фокус“
14:02, 22.08.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас
нинова заплаши съд всеки свърже цанков камък

Корнелия Нинова е изпратила писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с всички направени досега предварителни проверки, досъдебни производства, експертизи на документи и разпити на свидетели със запитване излиза ли някъде нейното име. Нинова съобщи, че в отговора от главния прокурор са цитирани всички досъдебни производства и предварителни проверки.

„Уважаема г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа, ако мога така да обобщя”, се казва в писмото, заяви Нинова.

По думите на Нинова обвинения за връзка между БСП и „Цанков камък“ са с цел да се омаловажат усилията на партията за справяне с паралелната държава, предаде агенция „Фокус“. „Да ни се отнеме правото да претендираме, че автентично и истински искаме да се справим с нея“, каза Нинова.

;

Тя посочи, че е писала до австрийския посланик и информира, че получила отговор: „Следствените дейности по съдебно-наказателни деяния в Австрия се извършват от прокуратурата по компетентност и последващо коректно правораздаване. Благодаря Ви за писмото от 15 август 2017 г, относно проекта „Цанков камък“ и мога да ви уверя, че съм информирал по въпроса австрийските служби”, цитира писмото Нинова.

;

Лидерът на БСП коментира, че „не може в политиката, за да отклоняваш вниманието от себе си, за да омаловажаваш политически опонент да хвърляш димки”, след това по някакви причини, вече кой ден мълчат - защо мълчат сега, попита тя. „И надявам сега министър-председателят да отговаря на въпроси какво имаше предвид и кого имаше предвид когато говореше за корупция в „Цанков камък“, заяви Нинова.

Според нея една от причините за „тази августовска случка с „Цаков камък“ е и уплахата от техния атникорупционен закон. Сега те започват обсъждането с професионалните гилдии.

Корнелия Нинова обяви и че внасям писмо до Специализирания съд да кажат „кои са политиците в списъка, взимали пари от КТБ и защо са ги взимали, независимо от коя политическа партия са”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
33 ранени след влакова катастрофа във Филаделфия
33 ранени след влакова катастрофа във Филаделфия
БНТ има нужда от финансова и технологична дисциплина, смята Константин Каменаров
БНТ има нужда от финансова и технологична дисциплина, смята Константин Каменаров