Товарна композиция с пропан-бутан дерайлира на гара Пловдив. Спряно е движението на влакове между Пловдив и Филипово в посока Карлово. Излезли от релсите са първите три вагона на товарна композиция на частен жп превозвач. При инцидента няма пострадали граждани и няма опасност за населението.

Вижте повече подробности от прякото включване на Златин Бояджиев.

Пловдив

Първоначалната версия за инцидента е счупване на железния път, което е довело до излизане на влака от релсите. 27 са били вагоните в композицията, превозваща газ, като два от тях са били празни.

Влакът се е движил с ниска скорост и затова композицията не се е преобърнала, което е предотвратило трагедия, подобна на тази в Хитрино през 2016 г.

Петър Ганев - ръководител "Карго" във фирмата "Булмаркет": Допустимата скорост е 40 км в час, ние имаме джипиес устройство, което показва 32-33 км, по данни на машиниста е била 35 км. Първоначалният оглед показа счупване на език на стрелка. Има и съмнения за скрити пропадания на железния път.

Главен комисар Николай Николов, представители на полицията, пожарната, както и началника на НКЖИ са на мястото на инцидента и предстои да дадат изявление пред медиите.

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

Три вагона от товарен влак са дерайлирали на жп линията при Централна гара-Пловдив. Влакът, по първоначална информация, е превозвал пропан-бутан. Ваго...