НОВИНИ

НОИ: Предвиждаме всички документи за пенсиониране да са по електорнен път

Имам голямата амбиция лицата, който трябва да се пенсионират, да изпращат всички документи по електронен път и да не се налага въобще да идват на място, каза новият управител на НОИ Ивайло Иванов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:30, 28.09.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Той успокои всички, че институтът има достатъчно пари, за да изплати увеличението на минималната пенсия, която стана 200 лева.

Ивайло Иванов, управител на НОЙ: 14 милиона лева ще са необходими до края на годината след увеличението на минималната пенсия до 200 лева. Имам ги НОИ, всички трябва да са спокойни. Следващото увеличение е от юли догодина, когато с 3,9 % се увеличава пак минималната пенсия.

Той коментира злоупотребата с болничните:

Ивайло Иванов, управител на НОЙ: Проблем е злоупотребата с болнични, понеже все пак е държавен ресурс това. След анализ ще имам среща с министерството на здравеопазването, сумата на изплащане при болничен ще се коментира след това. Имаме възможности работодатели да обжалват болнични, НОИ също може да го направи, ако имаме съмнения. Ако не са достатъчни тези мерки, ще потърсим и възможност за законодателни промени.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев се срещна с кметове на малки населени места
Президентът Радев се срещна с кметове на малки населени места
Данъчните в Русе спряха работа за час заради учебна евакуация
Данъчните в Русе спряха работа за час заради учебна евакуация