НОВИНИ

Номинации за наградите "Аскеер 2017"

Тази година за 27-ми път ще бъдат раздадени наградите "Аскеер" за принос към театралното изкуство. По традиция галаспектакълът ще се състои на 24 май в театър "Българска армия". Днес бяха обявени номинациите в категория "Съвременна българска драматургия". Призът се връчва за тринадесета поредна година.

Андреа Драганова
от Андреа Драганова
22:45, 04.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
Още

В конкурса за „Аскеер 2017" участват пиеси, поставени за първи път на професионална сцена в периода от 1 април 2016 г. до 31 март 2017 г. Техният брой е 24, като преобладават комедиите.

доц. д-р Георги Лозанов: И това е нещо абсолютно ново. Тринайстата година прави обрат в движението на българската драматургия.

От всички селектирани пиеси журито определи трите най-добри текста, които ще се борят за престижната награда в категория Съвременна българска драматургия, а те са: „Добре дошли в България" от Здрава Каменова и Гергана Димитрова, „Спасителят" от Кирил Топалов и „Пробен срок" от Николай Гундеров.

Милен Миланов - председател на фондация "А'Аскеер": Темите, които бяха избрани в сравнение с другите пиеси бяха развити от чисто човешка, професионална, екзистенциална, мисловна гледна точка най-дълбоко, най-добре.

По традиция на 24 май галаспектакълът по връчването на отличията ще бъде изнесен от трупата на театър „Българска армия".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниъл Крейг възнамерява да се завърне в ролята на Джеймс Бонд
Даниъл Крейг възнамерява да се завърне в ролята на Джеймс Бонд
17 мъртви лешояди са открити до сега в Кресненското дефиле
17 мъртви лешояди са открити до сега в Кресненското дефиле