НОВИНИ

Екатерина Захариева на среща с парламентарните групи

Номинираната за нов правосъден министър Екатерина Захариева се очаква да се срещне с депутатите от различните парламентарни групи, за да представи пред тях визията си за управление на правосъдното министерство. Кандидатурата й за министър на правосъдието ще бъде гласувана утре в пленарната зала.

екатерина захариева среща парламентарните групи
bnt avatar logo
от БНТ
06:25, 17.12.2015
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Юрист по образование, кариерата на Екатерина Захариева стартира от първия кабинет на ГЕРБ, в който е заместник-министър на регионалното развитие. След като Росен Плевнелиев беше избран за президент, тя стана негов главен секретар, след което оглави кабинета на държавния глава. Захариева беше вицепремиер в двете служебни правителства, сформирани от президента.

В първото, с министър-председател Марин Райков, отговаряше за регионалното развитие, а във втория служебен кабинет на Георги Близнашки беше и министър на инвестиционното проектиране.

Кандидатурата й за правосъден министър беше представена вчера от премиера Бойко Борисов след срещи с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. След представянето й Захариева се обяви за продължаването на работата по съдебната реформа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВСС решава дали дали Нели Куцкова да оглави САС
ВСС решава дали дали Нели Куцкова да оглави САС
Ислямска държава нападна турска база край Мосул
"Ислямска държава" нападна турска база край Мосул