Председателката на организацията "Жени в киното" Кати Шулман се изказа за разнообразие и равнопоставеност на половете във филмовата индустрия по време на парти в Калифорния преди церемонията по връчването на наградите "Оскар", съобщи Асошиейтед прес.

© БТА

"Време е за действия - каза Шулман, която е продуцент на лентата "Сблъсъци", отличена с награда "Оскар" за най-добър филм през 2006 г. - Стига приказки по тази тема. Това е бизнес. Филмите и телевизионните програми за жени и момичета носят приходи."

Тя заяви това пред гостите на 9-тото годишно коктейлно парти на "Жени в киното" в Западен Холивуд.

Повече от 10 жени, номинирани за тазгодишни "Оскар"-и, присъстваха на събитието. Сред участничките бяха Патриша Аркет и Дженифър Лорънс, които отново призоваха за равно заплащане на мъжете и жените в Холивуд.

Освен Лорънс, която е с номинация за "Оскар" за най-добра актриса за "Джой", сред присъствалите на партито знаменитости, които също са номинирани за престижните статуетки, бяха Алисия Викандер ("Момичето от Дания") и Дженифър Джейсън Лий ("Омразната осморка") - за приза за актриса в поддържаща роля, сценаристките Ема Донахю ("Стая") и Андреа Берлоф ("Бандата от Комптън"), композиторката Даян Уорън - за песен от филм за "Til It Happens To You" от "The Hunting Ground", и художничката на костюми Санди Пауъл ("Каръл" и "Пепеляшка").

Патриша Аркет се изказа за равно заплащане на жените и мъжете в киното също по време на миналогодишната церемония за наградите "Оскар", когато получи приза за актриса в поддържаща роля за "Юношество".

ГЛАСУВАЙТЕ В НАШАТА АНКЕТА ТУК

Още по темата Наградите "Оскар"