НОВИНИ

Нормализира се обстановката по Черноморието след обилните снеговалежи

На летището в Пловдив от вчера не кацат и не излитат самолети, във Варна летището също остава затворено. Обстановката по морето постепенно се нормализира, в Бургаско и Варненско няма бедстващи хора, но има населени места без ток. Във Варна градският транспорт се движи нормално по информация на Общината. Вероятно заради пуснатите днес във ваканция ученици някои от автобусите се движат през 30 минути и в пиковите часове. Основните булеварди са разчистени.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
12:15, 27.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В две аксаковски села - Новаково и Куманово - още са без ток, екипите на "Електроразпределение Север" разчистват и работят по отстраняване на авариите. Във Варненска област няма общини в бедствено положение, но има четвъртокласната пътна мрежа, която още не е разчистена.

Сутринта бе възстановено движението по магистрала „Хемус" от Шумен до Варна и по магистрала „Тракия" между Карнобат и Бургас. В Бургаска област остават затворени пътят Камчия - Люляково, участъците Обзор - Слънчев бряг и Поморие - Бургас, както и Средец - Елхово - само за тежкотоварни автомобили над 12 тона. 65 снегорина работят на територията на областта. 15 села са без ток, очаква се електрозахранването да бъде възстановено. 5 училища в община Несебър ще бъдат затворени за два дни. Днес не учат в село Тополица - вчера там падна един от комините на училището. В община Бургас учат всички.

Сутрешните полети от и до летище Варна бяха отменени, чака се информация за заминаващите за Меминген в 15.15 На летище Бургас отменени полети няма. Пристанищата към момента са отворени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След падналия сняг: Спокойна е обстановката в Пловдивско и Смолянско
След падналия сняг: Спокойна е обстановката в Пловдивско и Смолянско
Усложнена е зимната обстановка в Русенско и Добричко
Усложнена е зимната обстановка в Русенско и Добричко