НОВИНИ

Нормализира се обстановката след поройните дъждове в Бургаско

След поройните дъждове, паднали вчера в Бургаска област, днес обстановката постепенно се нормализира. Средиземноморският циклон предизвика валежи между 60 и 140 л. на квадратен метър само за няколко часа. Над 170 сигнала за наводнени улици, приземни етажи и мазета са постъпили, като най-критична е била ситуацията в Поморие, квартал Сарафово и Черноморец.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
15:03, 02.10.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Малко след полунощ поройният дъжд в Бургаския регион спря, но работата на спасителните екипи продължи и днес.

Вълчо Чолаков - областен управител: Пет екипа на пожарната работиха снощи до късно в Поморие да отводняват, четири екипа в Сарафово. Имаме една бедстваща жена, която е поискала евакуация от Поморие, възрастна, била е евакуирана, едно училище в Созопол беше отводнено, както и старческия дом в град в Черноморец.

Река Двойница преля и затвори за няколко часа пътя към Варна, но след оттичането на водата пътят вече е проходим. Пожарни екипи от Камено и Созопол се присъединиха към колегите си от Бургас и Поморие, за да отводняват улици, подземни гаражи и мазета в квартал Сарафово.

Пожарникар: Те колегите първите помпи са ги пуснали вчера между два и три часа и не са спрели. 4 помпи едновременно.
Неделин Недялков - кмет на Сарафово: Такова нещо с такъв интензитет такова количество валежи в Сарафово - досега не е имало.

Свличането на земна маса от надлеза до летището затрудни движението на автомобили от и към Поморие, а пороят активизира и старо свлачище до плажа на Сарафово. Днес и на двете свлачища беше направен пълен оглед, за да се определи размерът на пораженията и мерките за възстановяване на щетите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът в Ямбол наложи 15 години затвор за пренасяне на близо 25 кг хероин
Съдът в Ямбол наложи 15 години затвор за пренасяне на близо 25 кг хероин
Двама шофьори се биха в София след катастрофа на пътя
Двама шофьори се биха в София след катастрофа на пътя