Трафикът на ГКПП Капъкуле постепено се нормализира, а турските гранични власти работят на максимален капацитет, информира дипломатически служител от Генералното консулство в Одрин.

Турските гранични и митнически органи са съобщили на българските си колеги, че са отстранили срива на компютърната информационна система на турските митници. Създадена е организация, включително като е увеличен значително и личният състав, за да поемат натрупаните опашки и повишения трафик през празничните за България дни.

По-рано днес по информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от българското консулство в Одрин, ситуацията с трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция бе усложнена поради срив на компютърната информационна система на турските митници. В следствие се образуваха опашки от изчакващи автомобили и автобуси, като бяха блокирани, както на турския, така и на българския пункт.

Генералното консулство в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира, съобщиха от Външно министерство.

​Срив в системата на турските митници: Кошмарен трафик на ГКПП "Капъкуле"

​Срив в системата на турските митници: Кошмарен трафик на ГКПП "Капъкуле"

Срив на компютърната информационна система на турските митници усложни трафика на ГКПП „Капъкуле“ към входа за Турция. С усложнената обстановка на мяс...